logo xelu.net va de menjar - cuina
Separador

Canelons de peix

Autor/a de l'aportació:
Xevi Vilardell Bascompte

 

TEMPS: 1 hora
DIFICULTAT: fàcil
PREU: normal
CATEGORIA: peixos

Canelons de peix
ingredients  
 
Per a uns 4 canelons aproximadament:

BEIXAMEL:
1 cullerada d'oli d'oliva verge
25 gr de mantega
50 gr de farina
500 gr de llet sencera
Sal
Pebre
Nou moscada

CANELONS:
1 paquet de canelons
250 gr de gambes pelades
250 gr de rap
100 ml d'oli
20 gr de Maizena
Mitja ceba
Mitja pastanaga
100 gr de crema de llet
preparació
 
La recepta està explicada per fer-la amb la Thermomix, però és fàcilment adaptable si no es disposa de la màquina.

Es posa l'oli durant 3 minuts a velocitat 1 temperatura varoma (una mica més de 100 graus). S'hi tira la seva i la pastanaga i es pica durant uns segons a velocitat 3-4, fins a obtenir la textura que ens agradi. Si afegeixen les gambes i el rap talladets a trossos i es programa 5 minuts a temperatura 100º velocitat 1 (aquí hem de vigilar, ja que si hem fet servir peix congelat aquest fa molta aigua i potser haurem d'augmentar el temps perquè el resultat no sigui molt caldós). S'hi posa finalment la crema de llet, la Maizena, la nou moscada, la sal i el pebre al gust i es programa 10 minuts a 90º velocitat 1. Amb el resultat, que ha de ser una pasta homogènia i densa, omplim els canelons prèviament bullits. Un cop plens, els anem col·locant en una safata untada amb mantega perquè no se'ns enganxin.

Per fer la beixamel, posem l'oli i la mantega a la Thermomix i programem 1 minut a 37º velocitat 2. En acabat, afegim la farina i tornem a programar 2 minuts a 100º velocitat 1. Seguidament, es posen la resta d'ingredients de la beixamel , es mesclen durant 5 segons a velocitat 7 i es programa 7 minuts a 100º velocitat 4. Aquí caldria estar atents a l'espessor de la beixamel i en el punt just que li agrada a cadascú.

Per acabar, escampem la beixamel per sobre els canelons fins a cobrir-los, hi posem formatge per sobre (el que us agradi per gratinar) i ho posem tot al forn a gratinar.

NOTA: El rap que hem utilitzat per fer el plat es pot substituir per salmó o per algun altre tipus de peix que us agradi.
 

(c) 2007-2023 logo xelu.net| Design by: logo BitWorks