xelu.net
 
assaig (12)
:: Adéu a la universitat (0 comentaris)
:: Dante y su obra (0 comentaris)
:: El harén en Occidente (0 comentaris)
:: El món d'Homer (0 comentaris)
:: Europa (0 comentaris)
:: La batalla por el vino y e (1 comentaris)
:: La maternitat d'Elna (0 comentaris)
:: Naked Wine (2 comentaris)
:: Pelegrinatge al Kailasa i (0 comentaris)
:: The Spanish Civil War: Rea (0 comentaris)
:: Tota la veritat sobre Plat (0 comentaris)
:: Un Tramvia Anomenat Text (0 comentaris)
club de lectura (10)
còmic (5)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Tot el que podríem haver (45918 visites)
:: La Biblia de barro (34592 visites)
:: The Knife of Never Letting (32070 visites)
:: Cometas en el cielo (30977 visites)
:: Els homes que no estimaven (30364 visites)
:: El castell de vidre (30144 visites)
:: El noi del pijama de ratll (30063 visites)
:: L'illa del tresor (30052 visites)
:: La mecànica del cor (29841 visites)
:: El club eròtic dels dimar (29801 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> El símbol perdut
àgora 2.0: cuina | jocs | llibres | música | cinema i tv | teatre | materials | rutes | fòrum | qui és qui?
El símbol perdut

Autor/a del llibre: Dan Brown

17/03/2010
Autor/a de l'aportació:
Xevi Vilardell Bascompte

Aquest llibre ha rebut 24306 visites

El símbol perdut
sinòpsis
biografia de Dan Brown
opinió
enllaços
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir
PARTICIPA A XELU.NET

sinòpsis
El professor Robert Langdom es torna a trobar, no sap com, enmig d’un fregat dels seus. Un molt bon amic seu, en Peter Solomon, ha estat segrestat i se li demana a en Robert que desxifri un missatge ocult en una piràmide mesònica que ha de conduir fins a uns coneixements ocults des de fa molts anys i que poden canviar el futur de la humanitat a canvi de la vida del seu amic. Robert es veurà ajudat en la seva aventura per l’arquitecte del Capitoli i per la germana d’en Peter, la Katherine.

biografia de Dan Brown
Dan Brown (nascut el 22 de juny de 1964) escriptor de novel•les, entre elles, la polèmica El Codi Da Vinci. Va créixer envoltat per les filosofies paradoxals de la ciència i de la religió. Brown va nàixer i va créixer a Exeter, Nova Hampshire, el més gran de dos germans. La seva mare és una professional de la música, i tocava l'orgue en una església. El seu pare Richard G. Brown ensenyava matemàtiques superiors a l'Acadèmia Phillips d'Exeter. Dan Brown es va graduar a l'Amherst College i a l'Acadèmia Phillips d'Exeter, on va fer de professor d'anglès abans de dedicar-se a temps complet a escriure novel•les. El 1996, el seu interès pels codis i les agències secretes estatals el van portar a escriure la seva primera novel•la, La Fortalesa Digital, tot i que no va ser publicada fins que ja va ser un autor famós. La novel•la, ambientada als EUA i a Sevilla, Espanya, explora la fina línia entre els drets civils i la seguretat nacional. Les filosofies basades en la ciència i la religió van servir com a inspiració per a la seva segona novel•la Àngels i dimonis, continuada en una polèmica segona part, la novel•la "El codi Da Vinci". Ha iniciat una sèrie de novel•les de suspens amb el protagonista Robert Langdon, professor de simbologia i art religiós a Hardvard. Va passar molt de temps al museu del Louvre recollint documentació per incloure-la a El codi Da Vinci, un llibre de gran èxit als Estats Units i a la resta del món. El codi Da Vinci té un fil argumental de novel•la policíaca, però barrejat amb simbologia, religió, antics ritus pagans i societats secretes i amb destacats ingredients comercials. Els principals escenaris de la novel•la són a les ciutats de París i Londres. Àngels i dimonis, com l'anterior, conté una trama d'investigació i traïció, esquitxada de referències a obres artístiques i societats secretes pressumptament reals, fins un punt que el lector es pregunta què hi ha de real en la simbologia presentada en tota la novel•la. La novel•la es desenvolupa, al principi a Suïssa, però a la major part del llibre, a Roma. Per contra, El Gran engany deixa de costat el simbolisme, l'art i les societats secretes per endinsar-se en una trama més política, econòmica i d'espionatge. La novel•la gira al voltant del descobriment d'un objecte al cercle polar àrtic per part de la NASA que portarà serioses conseqüències per al govern dels Estats Units i a alguna de les seves agències en plena campanya electoral. És precisament la barreja de dates i llocs reals amb personatges i fets ficticis el que més polèmica provoca a l'obra, i que convida a qüestionar-se la veritat de les seves afirmacions i provoca debats entre fanàtics i crítics de les teories que exposa aquest llibre i la majoria dels altres del mateix autor. L'opinió crítica especialitzada i científica considera aquestes novel•les oportunistes i carregades d'errors, amb una documentació nul•la i un sensacionalisme comercial. Les novel•les de Brown s'han traduït i publicat en més de 35 idiomes.

enllaços

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
El que heu seguit una mica els meus comentaris anteriors sabreu que sempre he defensat, en la mesura de lo possible, la literatura estil Dan Brown. Crec que cobreix un sector de mercat i que, a mi personalment i a molta gent, li ve molt de gust llegir i li fa passar una bona estona. Jo sóc dels que no va poder fer res més mentre llegia El Codi Da Vinci i que va disfrutar com mai amb Àngels i Dimonis.

El cas és que després de 4 llibres, sembla que el senyor Dan Brown no hagi après res i segueixi aplicant el mateix esquema una vegada i una altra. I això és el que m’ha acabat cansant. El símbol perdut és per mi el principi de la decadència del model Dan Brown, que passa de ser un estil original (en el seu moment) de relatar una història a un estil repetitiu, avorrit, previsible i, per repetició, poc original. Cal recordar d’on partim, El Codi Da Vinci, un llibre que va marcar i que, a partir del qual, les llibreries es van inundar de best-sellers del mateix estil (va ser un fenomen). Però és que ja cansa començar a llegir i tot són presses, sempre el mateix tema, sempre surt la noia que l’ajuda, sempre se’n surt de tot...

No us negaré que m’ho he passat bé llegint-lo, però és el primer cop que m’adono d’una manera tan clara i flagrant de les mancances d’un estil que m’havia meravellat en el passat. Crec que darrere dels capítols curts tallats i empalmats amb gràcia, les presses de l’argument, els salts en la història i que sempre només t’explica l’informació justa hi ha la intenció d’ocultar unes mancances argumentals, de personatges i de fonaments de la història. Hi ha algunes escenes i personatges posat amb calçador d’una manera descarada. També hi ha algunes justificacions bàsiques pel funcionament argumental de la novel•la, tals com es motivacions del dolent, que no s’acaben d’entendre ni justifiquen una reacció tan desmesurada per part d’aquest.

Ha set un pal, una decepció i també una font de sensacions contradictòries. Només he tingut sensacions similars llegint la saga Crepúsculo: t’enganxa, no pots parar, però alhora t’adones que el que estàs llegint és dolent. No he llegit crítiques del llibre, no ho solo fer mai per no crear-me falses expectatives. Crec que si jo me n’he adonat és fàcil que molts d’altres també ho hagin fet. Senyor Brown: que se t’ha vist el plumero!!!
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras de Grey
Cincuenta sombras de Grey
La canción de los Maories
La canción de los Maories
En el país de la nube blanca
En el país de la nube blanca
Les Ombres Errants
Les Ombres Errants
Dante y su obra
Dante y su obra
Lliures o morts
Lliures o morts
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Le miroir d'Aimengart
Le miroir d'Aimengart
El món d'Homer
El món d'Homer
   
 
(c) 2007-2020 logo xelu.net | Última actualització: 29/09/2020 | Facebook | Twitter BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.